Při servírování přidáme na talíř pár plátků schwarzwaldské šunky a syrový žloutek (nemusí být, pokud podáváme
Hrachová kaše V hrnci rozpálíme 2 lžíce slunečnicového do 2 plátků schwarzwaldské šunky.
připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. hrachovku Vše krátce povaříme a podáváme k uzenému masu.
Polévku dochuťte majoránkou (důkladně ji promněte mezi prsty Hotovou hrachovku podávejte horkou.
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hrách pečlivě přebereme a vypereme ve vlažné vodě. Poté zalijeme studenou
Polovinu cibulky dáme do hrachové kaše a do druhé poloviny Jíšku přilijeme do hrachové kaše a 10 minut povaříme
jíškou a nebo zvolíme zdravější verzi a to tu, že část hrachu rozmixujeme a tím celou kaší zahustíme.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Přidáme loupaný přes noc namočený hrách
Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme, obalíme Na každou porci pak položíme plátek šunky, posypeme
Hrachovou kaši podávejte ihned teplou. Je skvělá jako příloha k masu, rybě nebo jako součást
Poté hrách rozmixujeme na kaši přidáme jíšku se slaninou a cibulí a zamícháme (pokud je kaše příliš hustá,
světlou jíšku a dle potřeby kaši zahustíme. Hrachovou kaši podáváme s opečenou cibulkou a čerstvým
Namočený hrách uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka (až se skoro rozvaří). Poté bobkový
Necháme zoříškovatět a pěkně v tom maso vykoupeme. trouby na 190°C cca 7-8 minut (záleží na velikosti masa
zbylým vínem, necháme krátce povařit a přilijeme k masu Na talíře rozdělíme výpek z masa, do něj položíme podušený
Maso očistíme, umyjeme, nakrájíme na malé kostky, které Posypeme kari kořením, podlijeme masovým vývarem, smetanou
Plátky masa, osolíme, opepříme a přidám plátek šunky
Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky. Maso se zeleninou můžeme dle potřeby rozmixovat.
Brambory, hrášek a maso uvaříme na páře. Maso smícháme s hráškem. Od ukončeného 7. měsíce.