Necháme kynout asi hodinu na teplém místě. Z vykynutého těsta tvoříme provázky, ze kterých vytvoříme
Necháme kynout asi hodinu na teplém místě. Z vykynutého těsta tvoříme provázky, ze kterých vytvoříme
Uděláme si kvásek, máslo rozpustíme, přidáme k ostatním surovinám a zaděláme těsto. Trháme si kousky,
Tvaroh smíchám s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme
//Poznámka:// kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme zbylé mléko, vyklepneme vejce a přemístíme vykynutý kvásek
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a tvarujeme
Necháme kynout asi hodinu na teplém místě. Z vykynutého těsta vyválíme plát a vyjrajujeme panáčky
Necháme kynout asi hodinu na teplém místě. Z vykynutého těsta tvoříme provázky, ze kterých vytvoříme
Těsto propracujeme a necháme 30 minut kynout. Necháme ještě chvíli kynout.
Těsto propracujeme a necháme 30 minut kynout. Necháme ještě chvíli kynout.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, přidáme rozehřátý tuk a vejce a uděláme těsto. Rozválíme
Vypracujte měkké, lesklé těsto a nechte 40 minut kynout Bochánky trochu roztáhněte prsty na vdolek a vhazujte
prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vynutý Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky,
prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vynutý Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky,
Droždí dáme do vlažné vody, přidáme mouku a necháme vzejít kvásek. Ten poté přidáme do mísy do které
Poté vykrájíme skleničkou těsto a vytvarujeme vdolky a necháme ještě chvíli kynout.
Vyválíme placku, ze které pomocí sklenice vytvoříme vdolky , necháme ještě chvíli kynout a poté smažíme v dostatečném
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky , tvoříme z nich malé vdolky, trochu je zploštíme a