Cuketu očistíme, nastrouháme a dusíme doměkka. Přidáme ostatni suroviny na dochuceni a naplníme do skleniček
Zeleninu nakrájenou na kostky orestujeme na oleji asi 15 minut. Přidáme koření a povaříme. Směsí naplníme
Zelí omyjeme a zbavíme špatných listů (první 3-4). nebo nastrouháme na proužky (pokud máme krouhač na zelí
nakrájíme na kolečka, osmažíme a podáváme jako ozdobu na zelí
Dochutíme solí, pepřem, případně cukrem a octem. Vmícháme do hotového zelí.
Cuketu oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Přidáme sůl, cukr a ocet a dobře promícháme.
Cuketu nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a feferonku též nakrájíme na kolečka. Povaříme vodu, ocet
Cukety oloupeme, omyjeme, zbavíme jader a nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme, omyjeme a také nastrouháme
Příprava zelí: Velkou cuketu oloupeme, malou opláchneme Občas mícháme, aby se zelí nepřipálilo.
Mezitím připravíme zelí: osmahneme cibulku, přisypeme Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme solí, případně
Zalejeme trochou vody, aby se nám zelí při vaření nenapalovalo Jakmile bude zelí měkké, nastrouháme do něj najemno
Nastrouhanou cuketu nahrubo dáme do cedníku s trochou soli
Uzavření sklenic: Pečlivě otři okraje sklenic a pevně Jahody by se neměly rozvařit.
Jak již bylo výše uvedeno při zavádění nemléčné potraviny hráškové pyré s brokolicí MASO, VEJCE, LUŠTĚNINY K zavádění
Mezitím připravíme zelí: osmahneme cibulku, přisypeme Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme solí, případně
prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy