Prémiový obsah ★★★ 1.2K čtenářů Přidat komentář

Báleše

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Báleše

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, kvasnice, špetku soli, lžičku cukru a ovesné mléko.
  2. Těsto necháme vykynout na teplém místě.
  3. Poté z něj lžící nabíráme bochánky, které na pomoučněném válu vytvarujeme na placičky.
  4. Placičky pečeme na kamnech na sucho. Nakonec je pokapeme máslem.
  5. Hodí se jako příloha k zeleninové omáčce nebo špenátu.
  • 1 kg mouka (polohrubá)
  • 50 g kvasnice (čerstvé)
  • sůl
  • 1 lžička cukr
  • 600 ml mléko (ovesné)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Báleše
65
Vareni.cz
★★

Báleše

Báleše pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené báleše nakrájíme a můžeme servírovat.

Beleše čili béleše alias báleše
437
Kuchařka pro dceru
★★★★

Beleše čili béleše alias báleše

Mléko trochu ohřejte, aby bylo vlažné. Do poloviny mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr, lžíci mouky