Prémiový obsah ★★★ 1.1K čtenářů Přidat komentář

Báleše

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Báleše

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, kvasnice, špetku soli, lžičku cukru a ovesné mléko.
  2. Těsto necháme vykynout na teplém místě.
  3. Poté z něj lžící nabíráme bochánky, které na pomoučněném válu vytvarujeme na placičky.
  4. Placičky pečeme na kamnech na sucho. Nakonec je pokapeme máslem.
  5. Hodí se jako příloha k zeleninové omáčce nebo špenátu.
  • 1 kg mouka (polohrubá)
  • 50 g kvasnice (čerstvé)
  • sůl
  • 1 lžička cukr
  • 600 ml mléko (ovesné)

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.

Báleše
65
Vareni.cz
★★

Báleše

Báleše pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené báleše nakrájíme a můžeme servírovat.

Beleše čili béleše alias báleše
437
Kuchařka pro dceru
★★★★

Beleše čili béleše alias báleše

Mléko trochu ohřejte, aby bylo vlažné. Do poloviny mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr, lžíci mouky