Prémiový obsah
★★★
1.9K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nakrájené batátové hranolky dáme do mísy, přidáme olej Hranolky rozložíme na připravený plech tak, aby se
Brambory si oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky česnekovým dipem.
Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme hranolky Mezi tím si připravíme dip, se kterým hranolky podáváme
Nakrájíme je na hranolky a dáme do velké mísy. Hranolky okořeníme paprikou, česnekem, sůl, chilli,
Zeleninu očistíme a nakrájíme na špalíčky. Všechny suroviny na dip rozmixujeme-NEsolíme. Niva už je hodně
Takto připravené hranolky přesuneme na plech s pečicím
Batáty omyjte a se slupkou nakrájejte na silné hranolky Podávejte s dipem, který připravíte smícháním jogurtu
Hranolky ponoříme do mísy se studenou vodou a zatím Batátové hranolky vyjmeme z vody, opláchneme a osušíme
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte kartáčem (neloupejte!) a odstraňte z nich nožem všechny
Hranolky rozložte na plech vyložený pečícím papírem Podávejte s dipem.
Celer nakrájíme na hranolky a dáme do trouby péct.