Prémiový obsah
★★★
7.9K čtenářů
25 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Dýni, batát a brambory oloupeme a důkladně omyjeme. Nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Vaříme dokud
měkké, pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na hladké pyré
Pyré můžeme dle potřeby dosolit, díky parmezánu bude bazalkovým pestem a podáváme se šťávou z pekáče, batátovým pyré
Celer nakrájíme na hranolky a dáme do trouby péct. Pouze jemně osolíme. Kuřecí maso společně s uvařenou
Oloupané batáty nakrájíme na plátky. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme chipsy. Osušené chipsy poprášíme
Batáty oškrábeme a na jemno nastrouháme. Přidáme nadrobno pokrájené cibulky, vejce, mouku, sůl, pepř,
NĚCO NAVÍC Pyré můžete připravit také jen z o trochu méně smetany a počítejte s tím že pyré
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni
Batáty omyjeme, ale nezbavujeme je slupky. Nakrájíme je na hranolky a dáme do velké mísy. Hranolky okořeníme
Batáty omyjeme, ale nezbavujeme je slupky. Nakrájíme je na hranolky a dáme do velké mísy. Hranolky okořeníme