Prémiový obsah
★★★
2.2K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme. Syrové brambory oloupeme
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte
Den předem uvařte doměkka v osolené vodě 500 g moučných brambor. Druhý den je oloupejte a nastrouhejte
Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme na jemno a přidáme zbytek přísad. Uděláme kulaté
Syrové brambory očistíme a oloupeme. Poté je nastrouháme najemno a vymačkáme (můžeme použít i ubrousek
Domácí drbáky vaříme 10 - 15 minut ve vroucí osolené Domácí drbáky podáváme třeba k omáčkám.
obalíme krupičkou a zvlhčíme na povrchu v odstáté bramborové Babiččiny drbáky podáváme podle chuti jako přílohu
Do misky si nakrájíme rohlíky na menší čtverečky, na ně nastrouháme jemně brambory, které podle chuti
Začněte knedlíky, drbáky. Drbáky můžete podávat k omáčce rovnou, ale víc chutnají
jednoduché, rychlé, výborné