423 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Náplň: Maso nakrájíme na kostky a smícháme se zelím Cibuli osmahneme na sádle a přidáme maso se zelím.
Knedlíky ihned dáváme do vroucí vody a vařečkou je s knedlíkem a zelím, podlité vypečenou šťávou.
Na cibulce zpěněné na sádle podusíme zelí. Uzené dáme péct do trouby na 180°C asi na 40 minut.
Příprava masa: Do uzeného masa napícháme hřebíčky, Podáváme společně s plátkem masa a knedlíkem.
masem. Důkladně zabalíme a knedlíky ihned dáváme do vroucí
Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a rovnoměrně Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a spolu se zelím je
Nasekané kousky uzeného masa zabalíme do těsta a vaříme Vařené knedlíky vyjmeme a podáváme přelité cibulkou
Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce. Knedlíky podáváme s červeným zelím a opraženou cibulkou
Vepřové výpečky se zelím podáváme s jakýmikoli knedlíky , já jsem zvolila bramborové.
Knedlíky: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. něj kolečka, doprostřed dáme náplň a zabalíme do knedlíků
Knedlíky uvaříme v osolené vodě a občas lehce promícháme Podáváme ozdobené smaženou cibulkou a kysaným zelím
Mezitím připravíme zelí: osmahneme cibulku, přisypeme S těsta uvalíme knedlík a vaříme ve vodě s trochou