Prémiový obsah
★★★
738 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Do menší zapékací mísy dáme oloupané stroužky česne- ku, pokapeme je
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C, vymažeme zapékací formičky
Brambory nastrouhané najemno smícháme s jablky nastrouhanými nahrubo, přidáme mouku, vejce, sůl, trošku
Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev a po chvilce k ní přidáme i dvoumilimetrové plátky
Brambory uvaříme společně s dýní do měkka (dle chuti osolíme). Až jsou brambory a dýně měkké, přidáme
Nejprve si připravíme bešamel. Máslo rozpustíme v menším hrnci, zaprášíme ho moukou a mírně opražíme.
Brambory a dýni uvaříme doměkka a slijeme. Ve velké míse rozmačkáme brambory a dýni, osolíme a přidáme
Z fenyklu vyloupneme vnitřní lůžka, aby nám vznikly „lodičky“, poté rozpůlíme a ze středu vykrojíme tvrdé
Uvařené brambory nakrájíme na kostky. Ananas a papriku nakrájíme na kostky, cibuli najemno. Vše spolu
Rozpustíme máslo a restujeme nakrájenou cibulku s tymiánem. V misce smícháme nakrájené brambory na plátky
Do hrnce dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu ( pár plátků poneháme na hotovou polévku), přidáme
Cibule nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Cibuli dáme stranou a na stejné pánvi orestujeme slaninu