Prémiový obsah
★★★
2.1K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Brambory důkladně omyjeme a pod proudem studené vody Ve větší pánvi rozpálíme sádlo, vložíme brambory a
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do 1 l majoránku, bobkový list, nové koření a vaříme do změknutí brambor
oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory Vaříme dokud nejsou brambory téměř měkké.
vymaštěný pekáč dáme vrstvu uvařených, oloupaných brambor Vrstvy střídáme tak aby navrchu byly brambory.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a kousky brambo. Poté
Asi po 30 minutách přidáme klobásu nakrájenou na kolečka , očištěné brambory, které nakrájíme na osminky, a
orestujeme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a klobásu
Klobásy a svlékací párky nakrájíme asi na 1 cm silná potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme kolečka klobásy
Rajčata a klobásu nakrájíme a rozdělíme také, na pánvi smažíme první polovinu vajec a nahoru rozprostřeme klobásu
Dělala jsem několikrát a jsou výborné.
1) "černé koření" je obyčejný pepř; tady je špatně přeložená slovenština
2) doporučení jíst pečené brambory s chlebem není možné brát vážně
3) vzhledem k výšeuvedenému není možné brát vážně ani autorku receptu, takže vlastně redakci tohoto zpravodaje