Domácí pita chléb
Domácí pita chléb

1.3K čtenářů Přidat komentář

Domácí pita chléb

1 h 50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Domácí pita chléb

  1. Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme.
  2. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut.
  3. poté dáme do mísy a necháme asi hodinu kynout.
  4. Z hotového těsta oddělujeme asi 60 g kousky, ze kterých uděláme placky, které nejdříve opečeme na suché pánvi.
  5. Nakonec je dáme do trouby na 10 min dopéct, aby se nám propekly i zevnitř.
  • 2 hrnek voda (teplá)
  • 5 hrnek mouka
  • 1/2 hrnek olej
  • 1/2 ks droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 2 špetka sůl

Na tvrdou hořčici

Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.

Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.

Pita chléb
32.2K
Kuchař Berda
★★★

Pita chléb

Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší

Jednoduchý pita chléb
1.7K
Redakce Recepty.eu

Jednoduchý pita chléb

Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté

Řecký pita chléb s tzatziki
87
nikolka

Řecký pita chléb s tzatziki

Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a

Domácí chléb
1.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.

Domácí chléb
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj

Sezamové domácí pita placky
51
tetalenka
★★★

Sezamové domácí pita placky

Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké

Jak připravit domácí chléb
2K
Redakce Recepty.eu

Jak připravit domácí chléb

Klasický domácí chléb z pšeničné mouky Mouku lze rozdělit JARNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB ROZMARÝNOVÝ CHLÉB

Domácí žitný chléb
11.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Domácí žitný chléb

Kvásek připravíme 24 hodin předem. V misce smícháme mouku, droždí a vlažnou vodu. Ke vzniklému kvásku

Domácí žitný chléb
2.4K
redakceTerka
★★★

Domácí žitný chléb

Všechny suroviny promícháme a necháme 3 hodinu kynout. Pak těsto přesuneme do vyhřátého hrnce nebo pekáčku

Domácí chléb se sýrem
3K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Domácí chléb se sýrem

Mezitím si troubu předehřejeme na 180 °C, poté v troubě chléb

Domácí křupavý chléb
189
Redakce Recepty.eu

Domácí křupavý chléb

(Páru lijeme na plech proto, abychom ochránili domácí Hotový chléb na poklep zvoní.

Domácí toastový chléb

Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu