Domácí pita chléb
Domácí pita chléb

1.8K čtenářů Přidat komentář

Domácí pita chléb

1 h 50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Domácí pita chléb

  1. Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme.
  2. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut.
  3. poté dáme do mísy a necháme asi hodinu kynout.
  4. Z hotového těsta oddělujeme asi 60 g kousky, ze kterých uděláme placky, které nejdříve opečeme na suché pánvi.
  5. Nakonec je dáme do trouby na 10 min dopéct, aby se nám propekly i zevnitř.
  • 2 hrnek voda (teplá)
  • 5 hrnek mouka
  • 1/2 hrnek olej
  • 1/2 ks droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 2 špetka sůl

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.

Pita chléb
32.3K
Kuchař Berda
★★★

Pita chléb

Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší

Jednoduchý pita chléb
1.8K
Redakce Recepty.eu

Jednoduchý pita chléb

Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté

Řecký pita chléb s tzatziki
178
nikolka

Řecký pita chléb s tzatziki

Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a

Domácí chléb
1.6K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj

Domácí chléb
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.

Sezamové domácí pita placky
106
tetalenka
★★★

Sezamové domácí pita placky

Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké

Domácí pivní chléb
159
redakceTerka

Domácí pivní chléb

Během pečení potíráme chléb vodou.

Domácí toustový chléb
231
julie
★★★

Domácí toustový chléb

Do mísy robota nalijte mléko, přidejte mouku, cukr, nadrobené droždí a sůl. Zpracujte pomalu do hladké

Domácí toastový chléb

Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu

Domácí podmáslový chléb
1.1K
anet.ruzicka

Domácí podmáslový chléb

Mezitím si vysypeme ošatku na chléb moukou a plech Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce.

Domácí chléb pro začátečníky
614
1
anet.ruzicka
★★★

Domácí chléb pro začátečníky

Hrnec necháme trochu zchladnout, chléb vyklopíme a

Domácí chléb bez hnětění
659
1
Redakce Recepty.eu

Domácí chléb bez hnětění

Když je kůrka krásně vypečená, vyndejte chléb opatrně