Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší
Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté
Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.
Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké
Do mísy robota nalijte mléko, přidejte mouku, cukr, nadrobené droždí a sůl. Zpracujte pomalu do hladké
(Páru lijeme na plech proto, abychom ochránili domácí Hotový chléb na poklep zvoní.