Domácí pita chléb
Domácí pita chléb

1.6K čtenářů Přidat komentář

Domácí pita chléb

1 h 50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Domácí pita chléb

  1. Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme.
  2. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut.
  3. poté dáme do mísy a necháme asi hodinu kynout.
  4. Z hotového těsta oddělujeme asi 60 g kousky, ze kterých uděláme placky, které nejdříve opečeme na suché pánvi.
  5. Nakonec je dáme do trouby na 10 min dopéct, aby se nám propekly i zevnitř.
  • 2 hrnek voda (teplá)
  • 5 hrnek mouka
  • 1/2 hrnek olej
  • 1/2 ks droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 2 špetka sůl

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.

Pita chléb
32.3K
Kuchař Berda
★★★

Pita chléb

Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší

Jednoduchý pita chléb
1.8K
Redakce Recepty.eu

Jednoduchý pita chléb

Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté

Řecký pita chléb s tzatziki
157
nikolka

Řecký pita chléb s tzatziki

Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a

Domácí chléb
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj

Domácí chléb
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.

Sezamové domácí pita placky
93
tetalenka
★★★

Sezamové domácí pita placky

Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké

Domácí chléb pro začátečníky
589
1
anet.ruzicka
★★★

Domácí chléb pro začátečníky

Hrnec necháme trochu zchladnout, chléb vyklopíme a

Domácí chléb bez hnětění
628
1
Redakce Recepty.eu

Domácí chléb bez hnětění

Když je kůrka krásně vypečená, vyndejte chléb opatrně

Domácí kváskový chléb
866
anet.ruzicka
★★★

Domácí kváskový chléb

Upečený kváskový chléb necháme úplně vychladnout na

Domácí podmáslový chléb
1K
anet.ruzicka

Domácí podmáslový chléb

Mezitím si vysypeme ošatku na chléb moukou a plech Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce.

Domácí bezlepkový chléb
1.6K
10
anet.ruzicka
★★★

Domácí bezlepkový chléb

Upečený chléb vyklopíme z mísy, položíme na mřížku

Domácí toastový chléb

Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu