Domácí pita chléb
Domácí pita chléb

1.9K čtenářů Přidat komentář

Domácí pita chléb

1 h 50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Domácí pita chléb

  1. Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme.
  2. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut.
  3. poté dáme do mísy a necháme asi hodinu kynout.
  4. Z hotového těsta oddělujeme asi 60 g kousky, ze kterých uděláme placky, které nejdříve opečeme na suché pánvi.
  5. Nakonec je dáme do trouby na 10 min dopéct, aby se nám propekly i zevnitř.
  • 2 hrnek voda (teplá)
  • 5 hrnek mouka
  • 1/2 hrnek olej
  • 1/2 ks droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 2 špetka sůl

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Pita chléb
32.4K
Kuchař Berda
★★★

Pita chléb

Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší

Jednoduchý pita chléb
1.8K
Redakce Recepty.eu

Jednoduchý pita chléb

Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté

Řecký pita chléb s tzatziki
208
nikolka

Řecký pita chléb s tzatziki

Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a

Domácí chléb
1.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.

Domácí chléb
1.6K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí chléb

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj

Sezamové domácí pita placky
116
tetalenka
★★★

Sezamové domácí pita placky

Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké

Domácí bezlepkový chléb
1.9K
anet.ruzicka
★★★

Domácí bezlepkový chléb

Upečený chléb vyklopíme z mísy, položíme na mřížku

Domácí toustový chléb
267
julie
★★★

Domácí toustový chléb

Do mísy robota nalijte mléko, přidejte mouku, cukr, nadrobené droždí a sůl. Zpracujte pomalu do hladké

Staročeský domácí chléb
2.9K
jardagurman
★★★

Staročeský domácí chléb

vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb

Český domácí chléb
757
nikolka
★★★

Český domácí chléb

Do mísy prosejte 300 g mouky, přidejte sůl, kmín a promíchejte. Přidejte 300 g kvásku a 170 ml vody.

Domácí žitný chléb
2.6K
redakceTerka
★★★

Domácí žitný chléb

Všechny suroviny promícháme a necháme 3 hodinu kynout. Pak těsto přesuneme do vyhřátého hrnce nebo pekáčku

Domácí toastový chléb
818
anet.ruzicka
★★★

Domácí toastový chléb

třetině, vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut (jestli je chléb Po upečení vyndáme chléb z trouby, necháme jej chvíli