Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší
Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté
Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.
Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké
Mezitím si vysypeme ošatku na chléb moukou a plech Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce.
(Páru lijeme na plech proto, abychom ochránili domácí Hotový chléb na poklep zvoní.