524 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Očištěnou dýni nakrájíme, trochu podlijeme vroucí vodou, osolíme a přikryté dusíme. Dáme do mixéru, přilijeme
Každý kaštan ostrým nožíkem na vypouklejší straně nařízněte Pozor ale, abyste kaštany nepřipálili.
Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a vše krátce orestujeme Část kaštanů vyjmeme - na ozdobu.
Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany. Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič
Nakonec přidáme oloupané pečené kaštany. Podáváme společně s pyré a zelím.
Nakrájenou dužinu z dýně povaříme v trošce vody doměkka. Poté zeleninu rozmixujeme a podle chuti osolíme
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme muš.oříšek a vaříme
V rendlíku na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni na malé kousky a podlijeme