57 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Očištěnou dýni nakrájíme, trochu podlijeme vroucí vodou, osolíme a přikryté dusíme. Dáme do mixéru, přilijeme
Každý kaštan ostrým nožíkem na vypouklejší straně nařízněte Pozor ale, abyste kaštany nepřipálili.
Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a vše krátce orestujeme Část kaštanů vyjmeme - na ozdobu.
Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany. Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič
Nakonec přidáme oloupané pečené kaštany. Podáváme společně s pyré a zelím.
Nakrájenou dužinu z dýně povaříme v trošce vody doměkka. Poté zeleninu rozmixujeme a podle chuti osolíme
V rendlíku na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni na malé kousky a podlijeme
Všechny suroviny dáme do rendlíku a zakryjeme pokličkou. Přivedeme k varu a poté plamen ztlumíme. Vaříme