523 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Výborná příloha k masu.
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Do misky vlijeme šálek vlažného mléka z odměřeného množství
Do mísy dáme mouku, droždí a trochu teplé vody celé to zamícháme a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté
Rýži důkladně propláchneme ve vodě, aby odtékala zcela čistá voda. Pak rýži vložíme do hrnce společně
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, lžičku rumu, žloutek, mouku s droždím, špetku soli a vypracujeme
Příprava krému: V robotu (opět to půjde i metličkou, ale dáte si trochu “do těla”) prošleháme na nejpomalejší
Umícháme těsto o trošku tužší než palačinkové. Formičky postavíme do rozpáleného oleje a necháme pořádně
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme. Asi po 5 - 10 minutých zaprášíme
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, do vychladlého dáme rum a citronovou šťávu, sůl a žloutky. Kvásek
Na vále si promícháme mouku, cukr, vejce, přidáme rozinky, nakrájené oříšky, čokoládu a vypracujeme těsto
Umyté houby podusíme. Zapěníme cibuli se slaninou na kostičky a na ni osmahneme podušené houby. Osolíme