573 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Výborná příloha k masu.
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Rýži důkladně propláchneme ve vodě, aby odtékala zcela čistá voda. Pak rýži vložíme do hrnce společně
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Do mísy dáme mouku, droždí a trochu teplé vody celé to zamícháme a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté
Jahody omyj, zbav stopek a nakrájej na menší kousky (pokud používáš mražené, nech je chvíli povolit).
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Do misky vlijeme šálek vlažného mléka z odměřeného množství
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, lžičku rumu, žloutek, mouku s droždím, špetku soli a vypracujeme
Příprava krému: V robotu (opět to půjde i metličkou, ale dáte si trochu “do těla”) prošleháme na nejpomalejší
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
Umícháme těsto o trošku tužší než palačinkové. Formičky postavíme do rozpáleného oleje a necháme pořádně
Na vále si promícháme mouku, cukr, vejce, přidáme rozinky, nakrájené oříšky, čokoládu a vypracujeme těsto
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, do vychladlého dáme rum a citronovou šťávu, sůl a žloutky. Kvásek
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme. Asi po 5 - 10 minutých zaprášíme