492 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Výborná příloha k masu.
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Do misky vlijeme šálek vlažného mléka z odměřeného množství
Do mísy dáme mouku, droždí a trochu teplé vody celé to zamícháme a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté
Příprava krému: V robotu (opět to půjde i metličkou, ale dáte si trochu “do těla”) prošleháme na nejpomalejší
Rýži důkladně propláchneme ve vodě, aby odtékala zcela čistá voda. Pak rýži vložíme do hrnce společně
Umícháme těsto o trošku tužší než palačinkové. Formičky postavíme do rozpáleného oleje a necháme pořádně
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, lžičku rumu, žloutek, mouku s droždím, špetku soli a vypracujeme
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, do vychladlého dáme rum a citronovou šťávu, sůl a žloutky. Kvásek
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme. Asi po 5 - 10 minutých zaprášíme
Na vále si promícháme mouku, cukr, vejce, přidáme rozinky, nakrájené oříšky, čokoládu a vypracujeme těsto
Umyté houby podusíme. Zapěníme cibuli se slaninou na kostičky a na ni osmahneme podušené houby. Osolíme