574 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Výborná příloha k masu.
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Jahody omyj, zbav stopek a nakrájej na menší kousky (pokud používáš mražené, nech je chvíli povolit).
Rýži důkladně propláchneme ve vodě, aby odtékala zcela čistá voda. Pak rýži vložíme do hrnce společně
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Do misky vlijeme šálek vlažného mléka z odměřeného množství
Do mísy dáme mouku, droždí a trochu teplé vody celé to zamícháme a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté
Příprava krému: V robotu (opět to půjde i metličkou, ale dáte si trochu “do těla”) prošleháme na nejpomalejší
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, lžičku rumu, žloutek, mouku s droždím, špetku soli a vypracujeme
Umícháme těsto o trošku tužší než palačinkové. Formičky postavíme do rozpáleného oleje a necháme pořádně
Na vále si promícháme mouku, cukr, vejce, přidáme rozinky, nakrájené oříšky, čokoládu a vypracujeme těsto
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme. Asi po 5 - 10 minutých zaprášíme
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, do vychladlého dáme rum a citronovou šťávu, sůl a žloutky. Kvásek