Prémiový obsah
★★★
494 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Husu omyjeme, osušíme a řádně ji osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Posypeme kmínem a do vnitřku husy
Svatomartinská husa na švestkách Blesková ovocná náplň
Příprava houskových knedlíků: Připravíme si kvásek Vypracujeme těsto, ze kterého poté tvoříme knedlíky
husu naporcujeme a podáváme se dvěma druhy zelí a knedlíkem
Husu podáváme se třemi druhy zelí, knedlíkem a můžeme
Příprava husy: Omytou a osušenou husu vložíme do pekáče prsíčky dolů. Smícháme polovinu medu s olejem
Příprava houskových knedlíků: Připravíme si kvásek Vypracujeme těsto, ze kterého poté tvoříme knedlíky
Smícháme si mouku s kypřícím práškem, cukry, solí a přidáme tvaroh, máslo a vejce. Nakonec vmícháme šťávu