Prémiový obsah
★★★
498 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Husu omyjeme, osušíme a řádně ji osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Posypeme kmínem a do vnitřku husy
Svatomartinská husa na švestkách Blesková ovocná náplň
Příprava houskových knedlíků: Připravíme si kvásek Vypracujeme těsto, ze kterého poté tvoříme knedlíky
husu naporcujeme a podáváme se dvěma druhy zelí a knedlíkem
Husu podáváme se třemi druhy zelí, knedlíkem a můžeme
Příprava husy: Omytou a osušenou husu vložíme do pekáče prsíčky dolů. Smícháme polovinu medu s olejem
Husu pořádně omyjeme, osušíme a nasolíme. Poté dáme do pekáčku a posypeme kmínem. Podlijeme vodou a pečeme
Smícháme si mouku s kypřícím práškem, cukry, solí a přidáme tvaroh, máslo a vejce. Nakonec vmícháme šťávu