Prémiový obsah
★★★
6.1K čtenářů
15 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Namočenou lžící vytvarujeme noky a vaříme ve vařící Noky vaříme asi 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
Až bude vejce hotové, dáme se do přípravy noků. Pak polévku necháme vařit do té doby, než budou noky
Noky vaříme tak dlouho, až vyplavou na povrch. Krupicové noky podáváme jako přílohu k omáčkám, jako
Uvařený, ale tuhý krupicový vnitřek noků se tímto uvolní Před podáváním budete muset noky znovu ohřát.
Do mléka dáme špetku soli, máslo a přivedeme k varu, stále přisypáváme cukr a necháme vychladnout. Poté
Mléko povaříme s máslem a solí,pak přisypeme krupici a stále míchajíce uvaříme hustou kaši. Do vychladlé