Prémiový obsah
★★★
2.7K čtenářů
25 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Bůček naložíme do směsi koření a necháme nejlépe přes noc marinovat. Druhý den dáme do pekáče a pečeme
Pastinák omyjeme, oškrábeme a nakrájíme ho na malé kostičky. Ty potom orestujeme na pánvi na rozehřátém
Pastináky nakrájíme na velké hranolky a krátce povaříme v osolené vodě. Necháme okapat a přesuneme na
zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, česnek a pastinák opečeme na rozpuštěném másle asi 5 minut.
Jarní cibulky nasekejte najemno. Poté si v hrnci rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nasekanou
Nejprve si vyšleháme vejce s cukry do pěny a přidáme citronovou šťávu a kůru. Mrkev si nastrouháme najemno
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nakrájenou
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme očištěnou a olupanou zeleninu a necháme krátce
Smícháme mouku, kypřící prášek, sodu a skořici. Vejce a žloutek prošleháme a smícháme s olejem a cukrem