Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
30 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Luštěniny den předem namočíme do vody. Druhý den na másle v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku
Quinou důkladně propláchneme a uvaříme v 300 ml vody, přilijeme kokosové mléko, sůl a uvaříme doměkka
Maso nakrájíme na plátky, ochutíme solí a pepřem, vložíme do misky a zalijeme kefírem. Odložíme na hodinu
Quinou nasypeme do hrnce, osolíme a zalijeme 500 ml vroucí vody. Přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut
Rýži a quinu připravíme podle návodu v osolené vodě. Smícháme, přidáme jadérka granátového jablka a mandle
Jako poslední krok přidáme plechovku fazolí i s nálevem Vše necháme na pánvi dovařit až je quinoa měkká, tím
Mezitím dáme vařit do vařící vody hrášek asi na 5 minut Teplý hrášek smícháme s holandskou omáčkou a servírujeme