482 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cibule po jedné zabalíme s trochu másla a rozmarýnu do alobalu. Položíme je přímo do žhavého uhlí na
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky, zelené cibulky očistíme, opereme a každou překrojíme podélně
Česnek prolisujeme nebo utřeme, rozmarýn nasekáme, vše promícháme s olejem a opepříme. Necháme několik
Mezitím rozpůlíme brambory, osolíme, opepříme, pokapeme
Příprava brambor: Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme
Brambory nakrájíme na harmoniku a posypeme rozmarýnem dle chuti solí nebo oblíbeným kořením a podáváme s bramborem
V teplé vodě rozmíchejte cukr a olivový olej, poté přidejte mouku, sůl a kvasnice. Vytvořte (rukama,
Máslo vyšleháme s cukrem a kůrou do pěny. přimícháme mouku a citronovou šťávou smíchanou se solí. Jehličku
Z chleba odkrojíme kůrku a necháme ve vodě trošku nasáknout, poté vymačkáme, cibuli nastrouháme, přidáme