Prémiový obsah ★★★ 595 čtenářů Přidat komentář

Šmantlové zelí

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Šmantlové zelí

  1. Očištěné zelí nakrájíme na plátky a trochu zalijeme vroucí vodou, osolíme a přikryté vaříme.
  2. Slaninku nakrájíme, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně opražíme.
  3. Potom přidáme červenou papriku, trochu zlijeme vodou a dusime.
  4. Nakonec přilijeme do zelí mléko.
  • 1 kg zelí (hlávkové)
  • voda
  • sůl
  • 60 g slanina (uzená)
  • 30 g cibule
  • červená paprika
  • 0,5 l mléko

Připálené mléko

Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.

Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.

Nakládané zelí
1.1K
jardagurman
★★★

Nakládané zelí

Ze zelí odstraníme vrchní špinavé či poškozené listy Nakrouhané zelí přesypeme do vaničky/lavoru.

Kedlubnové zelí
77
redakceTerka

Kedlubnové zelí

Zelí vaříme doměkka.

Klopsy se zelím
235
redakceTerka

Klopsy se zelím

nakrájenou cibulku, přidáme koření, rajský protlak a zelí

Kuře se zelím
29
redakceTerka

Kuře se zelím

Osolíme, přidáme kmín a zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, přidáme zelí

Kotleta se zelím
251
sandra

Kotleta se zelím

Špičaté zelí nakrájíme na větší kostky a spaříme v Pak ho propláchneme studenou vodou, zelí by mělo zůstat

Zelí z cukety
472
Redakce Recepty.eu

Zelí z cukety

Občas mícháme, aby se zelí nepřipálilo.

Bosáky se zelím
1.3K
Redakce Recepty.eu

Bosáky se zelím

Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce s troškou vody

Lokše ze zelí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lokše ze zelí

Očištěné hlávkové zelí nasekáme nadrobno, přidáme sůl

Kedlubnové zelí
3.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kedlubnové zelí

Zelí nezahušťujeme.

Jáhelník se zelím
171
redakceTerka
★★★

Jáhelník se zelím

nakrájíme najemno, přidáme nakrájené tofu, kysané zelí

Kachna na zelí
1.5K
redakceTerka

Kachna na zelí

Přidáme kmín, zelí, cukr, sůl a zalijeme vínem. nalijeme do kastrůlku a na dno pekáče rozmístíme zelí

Králík na zelí
517
redakceTerka
★★★

Králík na zelí

Pekáč vymažeme sádlem, vložíme zelí i s nálevem a poklademe