Prémiový obsah ★★★ 598 čtenářů Přidat komentář

Šmantlové zelí

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Šmantlové zelí

  1. Očištěné zelí nakrájíme na plátky a trochu zalijeme vroucí vodou, osolíme a přikryté vaříme.
  2. Slaninku nakrájíme, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně opražíme.
  3. Potom přidáme červenou papriku, trochu zlijeme vodou a dusime.
  4. Nakonec přilijeme do zelí mléko.
  • 1 kg zelí (hlávkové)
  • voda
  • sůl
  • 60 g slanina (uzená)
  • 30 g cibule
  • červená paprika
  • 0,5 l mléko

Stále sypká sůl

Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.

Kedlubnové zelí
106
redakceTerka

Kedlubnové zelí

Zelí vaříme doměkka.

Nakládané zelí
1.5K
jardagurman
★★★

Nakládané zelí

Ze zelí odstraníme vrchní špinavé či poškozené listy Nakrouhané zelí přesypeme do vaničky/lavoru.

Kotleta se zelím
267
sandra

Kotleta se zelím

Špičaté zelí nakrájíme na větší kostky a spaříme v Pak ho propláchneme studenou vodou, zelí by mělo zůstat

Klopsy se zelím
24
redakceTerka

Klopsy se zelím

nakrájenou cibulku, přidáme koření, rajský protlak a zelí

Kuře se zelím
308
redakceTerka

Kuře se zelím

Osolíme, přidáme kmín a zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, přidáme zelí

Králík na zelí
541
redakceTerka
★★★

Králík na zelí

Pekáč vymažeme sádlem, vložíme zelí i s nálevem a poklademe

Jáhelník se zelím
177
redakceTerka
★★★

Jáhelník se zelím

nakrájíme najemno, přidáme nakrájené tofu, kysané zelí

Zelí z cukety
487
Redakce Recepty.eu

Zelí z cukety

Občas mícháme, aby se zelí nepřipálilo.

Kedlubnové zelí
3.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kedlubnové zelí

Zelí nezahušťujeme.

Sekaná v zelí
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Sekaná v zelí

Mísu vymažeme sádlem, vyložíme listy zelí, naneseme maso, nahoře musíme končit listy zelí.

Kapustové zelí
7.6K
jardagurman
★★★

Kapustové zelí

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a podlijeme vodou.

Kachna na zelí
1.5K
redakceTerka

Kachna na zelí

Přidáme kmín, zelí, cukr, sůl a zalijeme vínem. nalijeme do kastrůlku a na dno pekáče rozmístíme zelí