Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Batáty ošrábáme a nakrájíme na velmi tenké plátky,nejlépe Směrem od okraje ke středu vyskládáme plátky batátů
Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku a mrkev. Poté přidáme maso a restujeme. Nakonec vmícháme ostatní
orestujeme nakrájenou cibuli, celer, mrkev, pastinák a batáty
Po chvíli přidáme nakrájené batáty a jablko.
Poté přidáme nakrájené batáty na malé kousky a zalijeme
Batáty očistíme a nakrájíme na kusy. Upečené batáty rozmixujeme a podle potřeby přidáme
Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečeme na 200°C do změknutí
Všechny suroviny přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut do změknutí. Přebytečnou vodu slijeme a