Prémiový obsah
★★★
847 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Mléko dodá škvarkům zlatavou barvu a lepší chuť. Teplé škvarky osolte podle chuti.
Škvaříme za občasného míchání, dokud nám škvarky nezezlátnou Potom škvarky přecedíme a osolíme.
V míse smícháme všechny suroviny. Na plech s pečicím papírem tvoříme placky a ty dáme péct na 180°C dozlatova
Na lžíci sádla ohřejeme škvarky. Podáváme lepenici posypanou škvarky.
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme koření,
Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí
obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, škvarky