Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vše promícháme, utvoříme menší placičky, ty rozložíme
Omytou mrkev uvaříme doměkka. Vodu slijeme a nastrouháme najemno. K mrkvi přidáme nastrouhaný sýr a promícháme
Ze vzniklé směsi tvoříme rukama placičky, které obalíme Hotové placičky naskládáme na papírovou kuchyňskou
Z přísad na placičky vypracujeme hladké těsto, které následně vyválíme na plát a vykrájíme placičky.
hustoty směsi přidáme mouku a strouhanku, aby drželi placičky