Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu, uvařené rychle propláchneme pod proudem tekoucí studené
Těstoviny uvaříme podle návodu. Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky. Osmahneme ji na lžící oleje
Mouku, vejce a vodu zpracujeme na tvrdší těsto, které vyválíme a necháme oschnout. Potom ho pokrájíme
Těstoviny, které jsou vhodné na nákyp (mašličky, vřetena Vejce rozšleháme s mlékem, touto směsí celý nákyp zalijeme
Nejdříve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno
Zeleninu(hrášek s mrkví) rozmrazíme, nudle uvaříme, scedíme a necháme okapat, promícháme s máslem. Troubu
Těstovinový nákyp pečeme v troubě předehřáté na 180 Těstovinový nákyp se špenátem ihned podáváme.
Na sladký nákyp se hodí co nejjemnější těstoviny. Těstovinový sladký nákyp podáváme teplý i studený,