Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Smícháme si droždí, mléko a cukr a necháme vzejít kvásek. Uděláme těsto a necháme asi hodinu nakynout
Velikonoční svátky jsou tedy tvořeny Škaredou středou Jehněčí kolínka na tymiánu 6.Velikonoční pondělí V
K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody a ušlehejte z nich pevný sníh. Přimíchejte k nim špetku soli,
V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které
Housky nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Mezitím si vyšleháme žloutky, přidáme nakrájené maso,
V míse smícháme mouku, škrobovou moučku, oba cukry a prášek do pečiva. Přidáme vejce, likér a 5 minut
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a do něj postupně přimícháme cukr, dřeň z vanilky, škrob, šťávu z citronu
Nejprve si zaděláme na kvásek, poté přidáme mouku, tuk, 2 vejce, mléko a cukr. Vypracujeme hladké těsto
Z kvasnic a teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, vejce, zbytek mléka a olej
Z mouky, moučkového cukru mletých ořechů a hery vypracujeme těsto, které necháme hodiny odpočinout v
Smícháme maso s nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, osolíme, přidáme majoránku