Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Mouku, žloutky, máslo, cukr, bílé víno a citronovou kůru důkladně zpracujeme na tuhé těsto. Vyválíme
Vajíčka uvaříme natvrdo. Žloutek umixujeme s tvarohem a majonézou a ochutíme solí, pepřem, hořčicí a
Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci do pěny. Pak vmícháme najemno nastrouhané oříšky, skořicí a polovinou
Na válu postupně propracujeme všechny suroviny na těsto. Necháme je odležet asi hodinu na teplém místě
Troubu zapneme na 190°C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Čokoládu nalámeme a necháme rozpustit
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Maso uvaříme a nakrájíme, droždí dáme do vlažného mléka, zaděláme moukou, přidáme žloutky, máslo a sůl
Suroviny na těsto přidáváme dle pořadí v receptu, vytvarujeme 2 bochánky, které rozdělíme na 3 díly a
Vše smícháme dohromady (Heru rozpustime). Formu vymažeme a vysypeme moukou. Nakonec polijeme čokoládovou
Cibuli orestujeme na oleji, v misce smícháme maso, strouhanku, vejce, cibulku. Přidáme koření, dáme do