Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Tvořím na vále šlíšky velikosti půlky palce. Sos dělám hustší, aby šlíšky s žampiony po promíchání
Zelí uvaříme doměkka a nasekáme, brambory nastrouháme najemno a spojíme s ostatními surovinami na těsto
Do mouky přidáme sůl, vodu a vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut stát. Potom ho vyválíme, nakrájíme
Kysané zelí propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou, a to velmi důkladně, čímž ho zbavíme kyselosti
Housku nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dozlatova. Opečené kostičky nasypeme do misky a
Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme
V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a špekáčky. Přidáme papriku, zalijeme trochou vody a vaříme cca 20
Zelí nastrouháme najemno, osolíme a necháme chvíli odstát. Zelenou papriku a šunku pokrájíme na nuudličky
Bílé zelí nakrouháme na tenkém struhadle na proužky, přidáme polohrubou mouku, jeden bílý jogurt, 1 vejce