Prémiový obsah
★★★
971 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Příprava zápary: Smíchejte a ihned přikryjte fólií, aby se voda neodpařovala, už tak to jde míchat ztuha
Připravte si kvásek - lehce ohřejte vodu, přidejte cukr a droždí. Rozmíchejte a nechte droždí aktivovat
Suroviny na rozkvas smícháme ve větší míse, přikryjeme, aby nám rozkvas neosychal a necháme 12 hodin
Z kvasnic, cukru, 250 ml vlažné vody a trochy mouky uděláme kvásek. Mouku a sůl vsypeme do mísy, uděláme
Smíchejte mouky, přidejte vodu, droždí a kvásek. Vypracujte hladké těsto a vytvarujte bochník. Poté nechte
Jako první si připravíme omládek, všechny suroviny na něj vložíme do mísy a dobře umícháme. Mísu přikryjeme
Z droždí, 125 ml vlažné vody, špetky cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, strouhanku
vzniklému kvásku přisypeme chlebovou pšeničnou a žitnou
Rozdrobíme droždí a umícháme s vlažnou vodou. Všechny suroviny smícháme ve velké míse a propracujeme
Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vlažnou vodu a
Těsto jsem měla moc řídké, aby z něj šly dělat šišky. Protlačila jsem ho přes haluškovač a vznikly mi špecle, taky dobré.