Prémiový obsah
★★★
968 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Příprava zápary: Smíchejte a ihned přikryjte fólií, aby se voda neodpařovala, už tak to jde míchat ztuha
Smíchejte mouky, přidejte vodu, droždí a kvásek. Vypracujte hladké těsto a vytvarujte bochník. Poté nechte
Jako první si připravíme omládek, všechny suroviny na něj vložíme do mísy a dobře umícháme. Mísu přikryjeme
Suroviny na rozkvas smícháme ve větší míse, přikryjeme, aby nám rozkvas neosychal a necháme 12 hodin
Připravte si kvásek - lehce ohřejte vodu, přidejte cukr a droždí. Rozmíchejte a nechte droždí aktivovat
Z kvasnic, cukru, 250 ml vlažné vody a trochy mouky uděláme kvásek. Mouku a sůl vsypeme do mísy, uděláme
Všechny suroviny promícháme a necháme 3 hodinu kynout. Pak těsto přesuneme do vyhřátého hrnce nebo pekáčku
Z droždí, 125 ml vlažné vody, špetky cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, strouhanku
Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vlažnou vodu a
Přísady smícháme, zaděláme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout až 4 hodiny
Těsto jsem měla moc řídké, aby z něj šly dělat šišky. Protlačila jsem ho přes haluškovač a vznikly mi špecle, taky dobré.