Maso osolíme a obalíme v hladké mouce s paprikou. V kastrolu orestujeme na oleji ze všech stran. Maso
Fazole namočíme 24 hodin předem do studené vody, abychom je druhý den mohli uvařit. Na oleji či tuku
nakrájenou cibuli, nadrobno posekaný česnek, pokrájené houby pekáčku, přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme v troubě
Zalijeme vývarem a vložíme i s pokličkou do trouby. Pečeme na 200°C asi 20 minut, poté troubu ztlumíme
solí, pepřem a vmícháme rozkvedlanou mouku s vodou a guláš
S cibulí je třeba občas zamíchat. "dojit"- získáme tak správný základ na guláš
Ve studené vodě rozmícháme mouku a vlijeme do guláše
rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, hovězí kostičky nakrájená jablka, majoránku, podle chuti guláš
zpěníme kari koření a hned ho vmícháme i se sádlem do guláše Do hotového guláše přidáme oloupaný a prolisovaný česnek
papriku, podlijeme masovým vývarem nebo vodou, přidáme trochu
Cibuli oloupejte a nakrájejte na malou kousky. Osmahněte v hnrci s lžící sádla. Maso pokrájet na větší
V tu chvíli přidejte gulášovou papriku a trochu chilli Po hodině guláš odklopte.
Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš moukou rozmíchanou v troše vody a provaříme ho za stálého míchání do
Poté přidáme sůl. kmín, pepř, podlijeme trochou horké Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
nakrájenou cibuli, tu zaprášíme paprikou a podlijeme trochou Hotový guláš podáváme ve vydlabaném opečeném bochníku
Vaříme asi hodinu pod poklicí, poté přidáme houby a Nakonec přimícháme mouku rozmíchanou v troše vody.