★★ 4.6K čtenářů Přidat komentář

Babiččiny bramboráky

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory si nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek.
  2. Klobásku či slaninku si nakrájíme na kostky a přidáme do směsi, přisypeme mouku, aby byla směs akorát hustá. Smažíme na oleji dozlatova.
  3. Hotové bramboráčky můžeme podávat s masovou směsí nebo jen tak se zeleninou.
  • 1 kg brambory
  • 2 vejce
  • 300 g uzenina (slanina)
  • polohrubá mouka
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • 6 stroužků česnek
  • olej

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.