★★ 1.6K čtenářů Přidat komentář

Batátové hranolky s dipem

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Batáty omyjeme, ale nezbavujeme je slupky.
  2. Nakrájíme je na hranolky a dáme do velké mísy.
  3. Hranolky okořeníme paprikou, česnekem, sůl a pepř. Zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  4. Grilujeme na grilovacím tácku cca 20 minut. Batáty by měly zezlátnout a změknout.
  5. Dip připravíme smícháním řeckého jogurt s nasekanou petrželkou, jarní cibulkou, koprem a rozmačkaným česnekem.
  6. Dip podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme půl lžičky medu.

Hranolky:

  • 2 ks batáty
  • 1 lžička mletá paprika (červená)
  • 1 lžička česnek (sušený)
  • 1 lžička sůl
  • pepř
  • 3 lžíce olej (olivový)

DIP:

  • 250 ml jogurt (řecký)
  • 1 lžíce petrželka (nasekaná)
  • 1 lžička kopr
  • stroužek česnek
  • cibulka (jarní)
  • ½ lžička med
  • sůl
  • pepř