2.3K čtenářů Přidat komentář

Bílé zelí se slaninkou

30 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Zelí si dáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Na hlubší pánvi si orestujeme cibuli, slaninu a přidáme trošku mouky, kterou necháme zezlátnout.
  3. Poté přidáme zelí, dochutíme solí, cukrem a podáváme.
  • 1 kg zelí (bílé, kysané)
  • voda
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka (hladká)
  • 150 g slanina (prorostlá)
  • cukr (krupicový)

Vláčnější a jemnější drobenkový koláč

Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.