1.9K čtenářů Přidat komentář

Bílé zelí se sušenými švestkami

35 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme doměkka.
  2. Na másle si opražíme cibulku, přidáme mouku a uděláme jíšky, do které přidáme zelí a nakrájené švestky, dochutíme solí a cukrem a máme hotovo.
  • 1 kg kysané zelí
  • 50 g sušené švestka
  • 2 ks cibule
  • voda
  • cukr (krupicový)
  • 150 g máslo
  • 4 lžíce mouka (hladká)
  • sůl

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.