Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nadrobno pokrájené zelí Bramboráky přendáme na papírový ubrousek, abychom adsáli
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky. nalijeme těsto, lehce rozetřeme a na něj položíme plátek uzeného
umícháme těsto, do kterého přidáme nadrobno nasekané uzené
Příprava bramboráků: Oloupané a omyté středně velké : Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Kysané zelí uvaříme a lehce osladíme. Bramboráky podáváme obložené zelím a navrch nasypeme
Než se maso upeče, připravíme si zelí. Zelí podáváme s bramborovým knedlíkem a plátky uzené
Přidáme zelí a krátce osmahneme. K zelí přidáme maso (vcelku).
Přidáme zelí, ochutíme solí, pepřem, kmínem a podle Bramborák pečeme asi 45 minut na 180°C.
Uzené nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a opečeme Podáváme se zahuštěným zelím.