1.2K čtenářů Přidat komentář

Bramboráky se zelím a uzeným

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Brambory vymačkáme a uvolněnou vodu vylijeme a brambory přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly.
  3. Vmícháme majoránku, kmín, česnek, přidáme vejce a směs zahustíme moukou.
  4. Osolíme a promícháme.
  5. Přidáme nakrájené uzené a dobře vymačkané kysané zelí.
  6. Opět dobře promícháme, ochutnáme a popřípadě můžeme dle chuti dosolit či jinak dochutit.
  7. Na pánvi rozehřejeme tuk, klademe malé placičky a po obou stranách smažíme dozlatova.
  8. Směs můžeme péct i v troubě na pečícím papíře.
  • ¾ kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 3 stroužky česnek
  • majoránka
  • 1 lžíce kmín
  • 1 – 2 ks vejce
  • 1 dl horké mléko
  • 150 g mouka hladká
  • tuk nebo olej na smažení