2.7K čtenářů Přidat komentář

Bramborové rösti

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. V míse smícháme se solí a pepřem a přidáme škrob.
  2. Dle chuti přidáme i petrželku. Poté na pánvi s rozpuštěným máslem smažíme placky.
  3. Brambory řádně přitiskněte k pánvi a nechte smažit.
  4. Nedáváme brambory úplně do krajů, protože v průběhu restování můžete objet kouskem másla po obvodu pánve a dodat další máslo. Vyhneme se tak zbytečně mastné placce hned na začátku.
  5. Podáváme samotné nebo k masu jako přílohu.
  • brambory
  • bramborový škrob
  • sůl
  • máslo
  • petrželka
  • pepř

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.