1.9K čtenářů Přidat komentář

Bramborový salát s olivami, fazolemi a sušenými rajčaty

40 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Brambory povaříme v osolené vodě vcelku asi 10 minut, poté scedíme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Fazolky vyloupeme a povaříme asi minutku v osolené vodě.
  3. Smícháme si tapenádu s olejem a dochutíme solí a pepřem.
  4. Vše dáme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme.
  • 360 g brambory (salátové)
  • 2 lžíce tapenáda
  • 3 lžíce olej (olivový)
  • sůl
  • pepř
  • 450 g fazole (čerstvé, fava)
  • 8 lžic rajčata (sušená)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.