145 čtenářů Přidat komentář

Bramborový salát s uzenou makrelou a libečkem

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu. Uvaříme v ní brambory se solí a mátou.
  2. V míse smícháme creme fraiche, nasekaný libeček a citronovou šťávu.
  3. Filety zbavíme kůže a maso rozebereme.
  4. Brambory scedíme, rozkrájíme a necháme krátce vychladnout. Potom přidáme do mísy a zamícháme.
  5. Přidáme makrelu, listy špenáty a rokety. Promícháme a můžeme podávat.
  • 350 g brambory (nové)
  • špetka sůl
  • 6 snítek máta
  • 100 g creme fraiche
  • 1 lžíce výhonky libeček (nasekané)
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 filety makrela (uzená)
  • 2 hrsti listy špenát (mladý)
  • 1 hrst listy roketa

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.