★★ 995 čtenářů Přidat komentář

Brambory plněné brynzou a šunkou

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory uvaříme do poloměkka a poté rozkrojíme na půl a opatrně vydlabeme.
  2. V míse se smícháme brynzu s na kostky nakrájenou šunkou a osmahnutou slaninkou.
  3. Nakonec přimícháme vnitřky z brambor, kmín, dochutíme, solí, pepřem a mletou paprikou.
  4. Pekáček nebo plech vymažeme sádlem poloviny brambor naplníme směsí a upečeme dozlatova.
  5. Dle chutí můžeme před koncem pečení posypat strouhaným sýrem.
  • 10 brambory
  • 25 dkg brynza
  • 10 dkg šunka
  • 1 cibule
  • 5 dkg slaniny (slanina)
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • mletá paprika

Zpestření žampiónů

Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.