629 čtenářů Přidat komentář

Bylinkové máslo

10 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Máslo necháme změknout, nakrájíme na kousky a dáme do misky.
  2. Nakrájíme nadrobno omyté bylinky a přidáme k máslu.
  3. Lehce osolíme a rozmačkáme a pořádně zamícháme.
  4. Směs dáme do formiček nebo zabalíme do potravinové fólie do válečku.
  5. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
  6. Směs bylinek můžeme používat variabilní dle chuti a dostupnosti čerstvých bylinek.
  • 250 g máslo
  • hrst pažitka
  • hrst petrželová nať
  • špetka soli

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.