4.9K čtenářů Přidat komentář

Domácí karlovarský knedlík podle Káti

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, necháme proschnout. Poté pokropíme troškou z připraveného mléka a přidáme nasekanou petrželovou nať.
  2. Zvlášť do misky dáme mouku, muškátový květ, sůl, mléko a žloutky. Vše rozmícháme mixérem.
  3. Nachystáme si sníh z bílků. Těstíčko z mouky přidáme k houskám, pořádně propracujeme a nakonec přidáme sníh.
  4. Vypracujeme šišky nebo kuličky, podle toho jaký chceme v závěru tvar knedle. Fólii používat nemusíme, pokud chceme, tak se musí propíchat vidličkou.
  5. Knedle dáme do vařící, osolené vody na 25 minut (když máme menší knedle, stačí 15-20 minut), v polovině vaření otáčíme.
  • 300 g mouka (hrubá)
  • 5 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 lžička muškátový květ
  • špetka sůl
  • 250 ml mléko
  • 800 g houska
  • petrželová nať