993 čtenářů Přidat komentář

Domácí pita chléb

1 h 50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme.
  2. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut.
  3. poté dáme do mísy a necháme asi hodinu kynout.
  4. Z hotového těsta oddělujeme asi 60 g kousky, ze kterých uděláme placky, které nejdříve opečeme na suché pánvi.
  5. Nakonec je dáme do trouby na 10 min dopéct, aby se nám propekly i zevnitř.
  • 2 hrnek voda (teplá)
  • 5 hrnek mouka
  • 1/2 hrnek olej
  • 1/2 ks droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 2 špetka sůl

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.