Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Všechny suroviny smícháme buď na vále, nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší
Vodu, mouku, olej a droždí s cukrem a špetkou soli smícháme. Dáme do hnětače a hněteme asi 5 minut. poté
Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
V míse smícháme žitnou mouku, pivo a droždí a necháme na teplém místě zakryté kynout zhruba 1 hodinu.
Mouku smíchíme s cukrem a solí. Přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko a vodu. Vypracujeme hgladké
Kvásek připravíme 24 hodin předem. V misce smícháme mouku, droždí a vlažnou vodu. Ke vzniklému kvásku
Klasický domácí chléb z pšeničné mouky Mouku lze rozdělit JARNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB ROZMARÝNOVÝ CHLÉB
Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu
(Páru lijeme na plech proto, abychom ochránili domácí Hotový chléb na poklep zvoní.