★★ 1.8K čtenářů Přidat komentář

Hrachové karbanátky

25 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Hrách si uvaříme zvlášť a krupky také, poté scedíme.
  2. Přidáme nastrouhanou bramboru, nasekané zelí a okořeníme dle chuti.
  3. Uděláme kulaté karbanátky, které pečeme pozvolna na plechu, podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
  • 400 g hrách (předvařený)
  • 200 g krupky (trhané)
  • 200 g kysané zelí
  • 200 g brambory
  • česnek
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Na tvrdou hořčici

Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.

Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.