573 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Výborná příloha k masu.
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Jahody omyj, zbav stopek a nakrájej na menší kousky (pokud používáš mražené, nech je chvíli povolit).
Rýži důkladně propláchneme ve vodě, aby odtékala zcela čistá voda. Pak rýži vložíme do hrnce společně
Do mísy dáme mouku, droždí a trochu teplé vody celé to zamícháme a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté
Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Do misky vlijeme šálek vlažného mléka z odměřeného množství
Příprava krému: V robotu (opět to půjde i metličkou, ale dáte si trochu “do těla”) prošleháme na nejpomalejší
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, lžičku rumu, žloutek, mouku s droždím, špetku soli a vypracujeme
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, do vychladlého dáme rum a citronovou šťávu, sůl a žloutky. Kvásek
Umícháme těsto o trošku tužší než palačinkové. Formičky postavíme do rozpáleného oleje a necháme pořádně
Na vále si promícháme mouku, cukr, vejce, přidáme rozinky, nakrájené oříšky, čokoládu a vypracujeme těsto
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme. Asi po 5 - 10 minutých zaprášíme