2.2K čtenářů Přidat komentář

Kedlubnové zelí

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Kedlubny očistíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Na másle orestujeme cibulku, přidáme kedlubny, dochutíme solí a pepřem, cukrem, octem a římským kmínem.
  3. Chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem.
  4. Vaříme doměkka a do vypaření tekutiny.
  5. Zelí nezahušťujeme.
  • 2 ks kedlubna
  • 4 lžíce máslo
  • 1 ks cibule
  • sůl a pepř
  • 50 g cukr (krupice)
  • 100 ml vinný ocet (bílý)
  • římský kmín
  • 600 ml vývar (drůbeží)

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.