Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Ve slupce uvařené oloupané brambory a na tvrdo uvařené vejce nakrájíme na kolečka. Klademe je na mísu
Několik hodin před přípravou salátu uvaříme brambory ve slupce. Měkké brambory oloupeme a necháme vychladnout
Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Brambory a cibuli oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme v hlubokém hrnci s lžící oleje. Přidáme na
Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k
Troubu předehřejeme na 200°C. Palice česneku potřeme olejem, zabalíme do alobalu a pečeme 30 minut. Mezitím
Hotová káše je výborná jako příloha k drůbežímu masu
Brambory a dýní očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do vody a uvaříme doměkka. Osolíme, zcedíme
Do osolené vody dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Brambory scedíme a necháme v hrnci. V rendlíku
hrnci, přilijeme k bramborám a rozmělníme na hrubší kaši kaši.