Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Ve slupce uvařené oloupané brambory a na tvrdo uvařené vejce nakrájíme na kolečka. Klademe je na mísu
Brambory a cibuli oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme v hlubokém hrnci s lžící oleje. Přidáme na
Několik hodin před přípravou salátu uvaříme brambory ve slupce. Měkké brambory oloupeme a necháme vychladnout
Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k
Obě mouky prosijte do mísy robota. Přidejte cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promíchetje. Ve středu
Nejprve si připravíme kvásek. Do trochy vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme kvasnice. Poprášíme
Tvrdý sýr nakrájený na silnější plátky, obalíme v hladké mouce. Rozšleháme vejce s trochou mléka, osolíme
Na sádle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme kmín a mletou papriku. Za stálého mícháme restujeme a
Do mísy rozklepneme vejce, přilejeme mléko a přidáme špetku soli a vanilkový cukr. Metličkou dobře rozšleháme