Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Ve slupce uvařené oloupané brambory a na tvrdo uvařené vejce nakrájíme na kolečka. Klademe je na mísu
Brambory a cibuli oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme v hlubokém hrnci s lžící oleje. Přidáme na
Několik hodin před přípravou salátu uvaříme brambory ve slupce. Měkké brambory oloupeme a necháme vychladnout
Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k
hrnci, přilijeme k bramborám a rozmělníme na hrubší kaši kaši.
za postupného přilévání horkého mléka připravíme kaši Kaši ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme
kaše a dobře zašleháme. Takto připravenou kaši podáváme jako přílohu ke smaženým
vývar, trochu oleje, propasírujeme je a vymícháme na kaši zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme ji do kaše