5.4K čtenářů Přidat komentář

Krupicové noky

15 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. V části studeného mléka rozmícháme krupici, vlijeme do zbývajícího vařícího a osoleného mléka, přidáme tuk a vaříme, dokud se těsto nelepí.
  2. Do částečné vychladlého těsta dáme vejce, promícháme a lžící namočenou ve vařící vodě vykrajujeme noky, které vkládáme do vařící vody.
  3. Vaříme asi 6 minut a uvařené podáváme k dušenému či pečenému masu, smetanovým omáčkám nebo dušené zelenině.
  • 3,5 dl mléko
  • 200 g krupice
  • 20 g tuk
  • 2 ks vejce
  • sůl

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.