Prémiový obsah
★★★
507 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přidáme byliny, ovesné vločky a vaříme dalších 10 minut Polévku zjemníme mlékem, prohřejeme a podáváme.
Sójový granulát nasypeme do misky. Dle chuti polévku dokořeníme a podáváme s nasekanou
Okapané nočky společně s masem z hlav a vnitřností vkládáme do hotové polévky.
Nyní si připravíme nočky. Lžičkou tvoříme noky a dáváme je přímo do vroucí polévky
Nočky připravíme smícháním vajec, soli a krupice. Nočky naléváme přes vidličku do vroucí polévky.
Sójový granulát posypeme polévkovým kořením a necháme Přidáme vločky, koření, sójovou omáčku, vejce a osolíme
Vločky dáme do mísy, zalijeme je vodou a necháme alespoň Přidáme vločky i s tekutinou a vaříme, dokud směs nezhoustne