834 čtenářů Přidat komentář

Pokmínované pečené brambory

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory opláchneme, osušíme a propícháme vidličkou.
  2. Vysypeme do pekáče nebo zapékací mísy a pokapeme olejem.
  3. Poté posypeme kmíne solí a pepřem.
  4. Pečeme v troubě na 200 °C cca 40 minut.
  5. Brambory by měli zhnědnout a uvnitř být měkké.
  • 16 ks brambor
  • 2 lžíce olej (olivový)
  • 1 lžíce kmín (celý)
  • 1 lžíce sůl (mořská)
  • pepř (černý mletý)

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.