1.2K čtenářů Přidat komentář

Roláda plněná uzeným

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Přidáme mouku, sůl, solamyl a vejce a vypracujeme hladké těsto.
  2. Maso nasekáme, na sádle zpěníme cibulku, přidáme uzené, koření, odtsvíme a doplníme o česnek, strouhanku a vejce.
  3. Zchladlou směs naneseme na dva bramborové pláty vyválené z těsta, zabalíme do rolády a vaříme v páře 30 minut.
  4. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené želí, sůl kmín, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou bramboru a cukr a ocet.
  5. Roládu nakrájíme , podáváme se zelím a se smaženou cibulkou, kterou jsem si obalili v hladké mouce a osmažili na sádle dozlatova.
  • 600 g brambory
  • 150-200 mouka (hrubá)
  • sůl
  • 2 lžíce solamyl
  • vejce

Náplň:

  • 300 g uzené maso
  • lžíce sádlo
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 2 stroužek česnek
  • hrst strouhanka
  • vejce

Zelí:

  • hlávka zelí (bílé)
  • cibule
  • brambora
  • lžíce sádlo
  • sůl
  • cukr
  • ocet kmín

Na ozdobu:

  • 2 ks cibule
  • mouka (hladká)

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.