★★ 1.5K čtenářů Přidat komentář

Špekouny s kysaným zelím

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. V rendlíku na másle 10 minut opékáme cibuli. Zelí slijeme a nadrobno jej pokrájíme. přidáme k cibulce, chvíli opékáme, přidáme lák a 45 minut vaříme.
  2. Ochutíme cukrem, solí a podle chuti i octem. Na špekouny na sádle dosklovita orestujeme cibuli, přidáme špek a necháme vypustit tuk.
  3. Rohlíky nasypeme do velké mísy a postupně k ním přimícháváme cibulku se špekem, mléko, vejce, máslo, mouku, sůl a tvoříme koule o průměru 10 cm.
  4. Vaříme v páře 15 minut. Knedlíky podáváme se zelím.
  • 100 g máslo
  • 3 ks cibule
  • 500 g špek
  • 20 ks rohlíky
  • 250 ml mléko
  • 100 g mouka (polohrubá)

Na zelí:

  • 100 g máslo
  • 2 ks cibule
  • sáček kysané zelí
  • 100-150 g cukr (krupice)
  • sůl
  • ocet (na dochucení)

Skvrna od piva

Když se polijeme pivem a skvrnu ihned po polití vyčistíme savým hadříkem, neměly by zůstat žádné skvrny.

Pokud ano, vyčistíme je nejlépe teplou vodou.