Prémiový obsah
★★★
3.8K čtenářů
25 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Odlijeme z nich přebytečnou vodu a osolíme. přidáme vejce, rohlíky
podáváním natrháme a podáváme s podušeným zelím a s bosáky
Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30-120 minut). Pak uplácáme
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme z nich všechnu vodu a necháme ještě chvíli odkapat
Brambor nastrouháme nebo rozmixujeme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme na kostičky nakrájený dalamánek
Z těsta tvarujeme mokrou rukou kulaté knedlíky. Knedlíky v ní vaříme 10 - 15 minut.