817 čtenářů Přidat komentář

Bosáky se zelím

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Bosáky se zelím

  1. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Odlijeme z nich přebytečnou vodu a osolíme. přidáme vejce, rohlíky nakrájené na kostičky a mouku.
  2. Rukama spojíme v těsto, ze kterého vytvoříme kulaté knedle.
  3. Ty dáváme do vroucí osolené vody a vaříme půl hodiny. Hotové knedle potřeme máslem.
  4. Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce s troškou vody.
  5. Přidáme sůl a kmín a dusíme, dokud zelní nezměkne. Poté dochutíme cukrem, octem solí.
  6. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku. Zdobíme cibulkou orestovanou na másle.
  • 1 kg brambory
  • 2 ks vejce
  • 5 ks rohlíky
  • 500 g mouka (hrubá)
  • sůl
  • hlávka zelí (červené)
  • kmín
  • cukr
  • ocet
  • 4 ks cibule
  • 100 g máslo

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Trhaná husa s bosáky a zelím
928
Redakce Recepty.eu

Trhaná husa s bosáky a zelím

Před podáváním natrháme a podáváme s podušeným zelím a s bosáky, zalijeme výpeke

Vepřový bok pečený v zelí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vepřový bok pečený v zelí

Pekáč vymažeme olejem, poklademe zelí, kousky brambor Poté zalijeme půlkou vývaru, pečeme doměkka, dle potřeby

Pečený vepřový bok se zelím a knedlíkem
912
paninenickova

Pečený vepřový bok se zelím a knedlíkem

Příprav azelí: Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme , dochutíme solí a cukrem a máme hotovo.

Pečený bok, kysané zelí a bramborový knedlík
47
Redakce Recepty.eu
★★

Pečený bok, kysané zelí a bramborový knedlík

Pečený bok: Maso naložíme den předem do česneku, kmínu Příprava zelí: Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme

Vaječný koňak pro děti
6.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vaječný koňak pro děti

V misce smícháme obě dvě mléka, vanilkový cukr, smetanu a muškátový oříšek. Vložíme do vodní lázně

Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům
132
Toprecepty
★★★

Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům

Postup přípravy receptu Bosáky: Rohlíky nakrájíme uschované zelné šťávy.

Vaječný koňak pro děti
681
Albert Recepty
★★★★

Vaječný koňak pro děti

Smíchejte v misce vhodné do vodní lázně obě mléka, vanilkový cukr, smetanu a muškátový oříšek.Misku opřete

Porchetta
101
redakceTerka

Porchetta

Rozmarýn a česnek smícháme a potřeme na celou plochu Bok zavineme do rolády a pevně svážeme.

Červené zelí s pomerančem a badiánem od maxijedlíka
81
Redakce Recepty.eu

Červené zelí s pomerančem a badiánem od maxijedlíka

zkušenost při výrobě mé oblíbené bábovky s vaječným koňakem celými listy zelí.

Vepřový kotlík
2.3K
Redakce Recepty.eu

Vepřový kotlík

Zelí nakrájíme na širší plátky a povaříme ho krátce Nakonec přidáme uzený bok.

Quiche se zelím a slaninou
858
Redakce Recepty.eu

Quiche se zelím a slaninou

Příprava těsta: Z mouky, vody, másla a soli vypracujeme vymažeme tukem a těsto do ní navrstvíme tak aby pokrýval boky

Zelná polévka s bulgurem
458
Redakce Recepty.eu
★★

Zelná polévka s bulgurem

Přidáme bobkové listy, nové koření a zázvor. Zalijeme vývarem a povaříme asi 10 minut.