Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Před podáváním natrháme a podáváme s podušeným zelím a s bosáky, zalijeme výpeke
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme rohlíky na kostičky, vejce, mouku, osolíme a necháme
Bosáky: Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory Zelí: Zelí vymačkáme od nálevu, prolijeme ho 1 dl vody
Brambor nastrouháme nebo rozmixujeme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme na kostičky nakrájený dalamánek
vody a vaříme 6 minut.Do středního kastrolu dáme zelí Na každý talíř dáme zelí, 2-3 bosáky, kostičky slaniny
Brambory oloupeme a rozstrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme a vymačkané brambory
Bezlepkové žemle nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme